שאלה: מהו סדר הכנת תבשיל שיכול גוי לבשל במטבח ליהודי?
תשובה: שתי כללים עיקריים בדבר:
-
כל דבר שנאכל חי, או ראוי להאכל חי, כמו פירות או מים וכיוצא בזה.
-
כל דבר שאינו עולה על שולחן מלכים והגדר בזה שאין הרגילות להביאו בסעודות יוקרתיות כמו חתונות וכדו’, כמו למשל פסטה.
אין צריך שיהיו את ב’ הכללים הנ”ל כדי להקל, אלא מספיק באחד מהם, כלומר אם דרכו להאכל חי, או שאינו עולה על שולחן מלכים, כבר מותר לגוי לבשלו.
מקורות:
כ”כ בשולחן ערוך (יו”ד סי’ קיג), ראה שם באורך.