שאלה: אתמול הכנתי בסיר בשרי ספגטי ועירבבתי אותו עם כף עץ שעירבבתי בה גם בשר שהכנתי במחבת נפרדת. הבוקר הבת שלי חיממה את הספגטי בסיר חלבי. אני לא יודעת לומר אם היו בספגטי שחיממה חתיכות בשר. הפעם האחרונה שבישלתי בסיר הזה משהו חלבי הייתה לפני למעלה משבוע. האם הסיר טרף? ואם כן יש איך להכשיר אותו? כרגע שטפתי אותו ומילאתי במים רותחים.
תשובה: נכון להכשיר את הסיר לכתחילה, וההכשרה תהיה באחת מב’ האופנים הבאים, א. למלאות מים בסיר החלבי עד למעלה ולהרתיחו על האש עד שיגיע לנקודת רתיחה, ואולם מכיון שצריך שגם על הדפנות העליונות של הסיר יבואו המים רותחים, כשיגיע לרתיחה יש להזיזו מעט לכיון צדדי הסיר, או לחליפין לערות מים רותחים מקומקום רותח כך שיישפכו המים הרותחים על צדדי הסיר. ב. פשוט להניח את הסיר הריק בתוך התנור למשך זמן של כ20 דקות על החום הגבוה לאחר שהתחיל להתחמם.
בשני האופנים הבאים יש לשטוף לאחר מכן את הסיר במים קרים.
ובכל אופן הספגטי לא נאסרו באכילה, מכיון שלא היה בן יומו.