השאלה: יש טוסטרים המסוגלים לבשל גם טוסט חלבי כמו שאנחנו מכירים וגם בשרים
אני רציתי לשאול אם אני משתמש בנייר אפייה (נייר מיוחד אשר לא מושפע מחום) בצורה כזאת שהוא מכסה את כל הברזל שמחמם את האוכל האם מותר לי להשתמש בטוסטר גם לחלבי וגם לבשרי? (כאשר בכל פעם אני אשתמש בנייר אפייה חדש)
תשובה: אין להשתמש בצורה כזו דנראה לפי המציאות בנייר אפייה שהשמנונית עוברת מצד לצד על ידי החום, ובפרט בגבינה צהובה או בשאר דברים שיש בהם שמנונית או רוטב. ובפרט אחר שנהגו לעשות הרחקה בין בשר לחלב בכל גוונא.
מקורות: ראה בכיוצא בזה ברמ”א (יו”ד סי’ צב סוף סעיף ח’), ובמ”ב (או”ח סי’ תנא ס”ק קלו).
ברכת שלא נכשל מעתה ועד עולם