הרב מאיר פנחסי

שאלה

אני רווקה שמעולם לא נישאה שמקפידה על פסקי חכם עובדיה יוסף זצ”ל ולמדתי לאחרונה כי חכם עובדיה יוסף זצ”ל היה בדעה שרווקות ספרדיות צריכות להשתמש בכיסוי ראש כאשר מתפלל, עושה ברכה, ואני מאמינה גם בלימוד תורה. רציתי לדעת יותר פרטים סביב זה, כמו כמה שיער צפוי להיות מכוסה, אם סרט פשוט וכו’ ממלא את זה מאחר והשיער אינו (עדיין) ערווה.

תשובה

שלום וברכה,

לדעת מרן הרב עובדיה יוסף יש לאשה רווקה לכסות ראשה בעת שמתפללת ומברכת וקוראת בתנ”ך ושאר לימוד תורה. ובעת התפלה חובה יותר לפי שעומדת לפני מלך. ואע”ג שנשים המיקלות בזה אין למחות בידן שיש להם על מה שיסמכו, מכל מקום לכתחילה יש להן להחמיר בכך. ורובו של הראש צריך להיות מכוסה, ואין קפידא אם יוצא שיער מהצדדים מלפנים או מאחור כל שרובו של ראשן מכוסה.

מקורות:

כ”כ בשו”ת יחוה דעת ח”ה (סימן ו’), ובשו”ת יביע אומר ח”ו (חאו”ח סי’ טו). ושאין הבדל בין אשה לאשה, וכשם שגבר צריכות לכסות ראשו בעת הברכות וברכת המזון ולימוד תורה וכמבואר בשולחן ערוך (סי’ צא סעיף ג’), הוא הדין לאשה. אלא שהוסיף שנוהגות להקל יש להם ע”מ שיסמכו. מ”מ ראוי להורות לכתחילה להם להקפיד בזה. וע”ע בשו”ת אור לציון ח”ב (פ”ז הלכות תפלה).

אולם גם לדעת הרב ז”ל, מכיון שאינו מדין ערווה אלא מדין שלא ראוי להתפלל בראש מגולה אחד האיש והאחת האשה, אין קפידא אם יוצא שיער מהצדדים או מלפנים, דהעיקר שרובו של הראש יהיה מכוסה וכמ”ש בשו”ת יביע אומר ח”ו (שם או’ ה’), ומיניה נמי לנשים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לתשומת לב הגולשים:

אין ללמוד הלכה ממקרה אחד למקרה אחר, אלא על כל מקרה לגופו יש לשאול שוב ולקבל תשובה ספציפית, כיון שהדין עלול להשתנות בשל שינויים קלים בנידון. ובאופן כללי, עדיף תמיד ליצור קשר אישי עם רבנים, ולברר את ההלכות פנים אל פנים, ולא להסתפק בקשר וירטואלי ו\או טלפוני.
כל התשובות הינם תחת האחראיות הבלעדית של הרב המשיב עצמו, ולא באחראיות האתר ו\או ראש המוסדות.

פרסם כאן!
כל ההכנסות קודש לעמותת 'ברכת אברהם'. גם צדקה מעולה, גם פרסום משתלם לעסק שלכם.

לא מצאתם תשובה?

שאלו את הרב וקבלו תשובה בהקדם.

נהנתם? שתפו גם את החברים

מאמרים אחרונים

צור קשר

מזכירות: