הרב מאיר פנחסי - ברכת אברהם משיב כהלכה
Country: צרפת

שאלה

מה דין שינוי מקום – בברכות שלא מצריכות לאחריהן ברכה במקומן – בקמפוס גדול שמורכב מכמה בניינים ושטח שאינו מקורה, והאם יש בזה הבדל הלכתי בין אשכנזים לספרדים?

 

 

תשובה

אם הקמפוס מוקף בגדר אחת והיא עומדת תחת בעלות אחת כגון ישיבה, בית מלון וכיוצ”ב, הרי זה נחשב כשינוי מקום מחדר לחדר ולא כמבית לבית, שלכתחילה אינו ראוי לצאת, ובדיעבד אין צריך לחזור ולברך גם אם לא היה דעתו לזה מתחילה. ואף אם יצא מחדר לגן או להיפך. ואין חילוק בזה בין בני ספרד לבני אשכנז.

מקורות ונימוקים

לכתחילה אין ראוי לצאת אף מחדר לחדר וכמבואר במ”ב (סי’ קעח ס”ק יב), ובבה”ל (שם ד”ה מבית), ומ”מ לענין דיעבד, אם המקום מוקף מחיצות והוא בבעלות אחת, הגם שא”א לראות משם את מקומו, לא נחשב לשינוי מקום, ואע”ג שמרן ז”ל העלה בשולחנו הטהור (שם ס”ג) שמגן לגן צריך לברך אפילו הם סמוכים ואפילו דעתו לא מהני. וכ”כ השו”ע (שם סעיף ב’) שאם אכל במזרחה של תאנה זו ובא למערבה, צריך לברך, מ”מ כבר כתב המ”ב (ס”ק כה) דאם הוי בתוף היקף מחיצות, אין צריך לברך, ומיניה נמי לנד”ד. וכ”כ בספר וזאת הברכה (פרק ו’) לענין נד”ד. וע”ע בפסקי תשובות (סי’ קעח או’ יד), ונכון הוא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לתשומת לב הגולשים:

אין ללמוד הלכה ממקרה אחד למקרה אחר, אלא על כל מקרה לגופו יש לשאול שוב ולקבל תשובה ספציפית, כיון שהדין עלול להשתנות בשל שינויים קלים בנידון. ובאופן כללי, עדיף תמיד ליצור קשר אישי עם רבנים, ולברר את ההלכות פנים אל פנים, ולא להסתפק בקשר וירטואלי ו\או טלפוני.
כל התשובות הינם תחת האחראיות הבלעדית של הרב המשיב עצמו, ולא באחראיות האתר ו\או ראש המוסדות.

פרסם כאן!
כל ההכנסות קודש לעמותת 'ברכת אברהם'. גם צדקה מעולה, גם פרסום משתלם לעסק שלכם.

לא מצאתם תשובה?

שאלו את הרב וקבלו תשובה בהקדם.

נהנתם? שתפו גם את החברים

מאמרים אחרונים

צור קשר

מזכירות: